AU NIŠ
Korpa

Detect toplomer bez žive

Detect Toplomer Bez Žive
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda
Detect toplomer bez žive

Opisani preparat /proizvod je medicinsko sredstvo.

Medicinsko sredstvo se može izdati na mestima koja su određena dozvolom ministarstva nadležnog za poslove zdravlјa o obavlјanju prometa na veliko i prometa na malo medicinskih sredstava, na osnovu propisa u oblasti medicinskih sredstava i zdravstvene zaštite (u apotekama i specijalizovanim prodavnicama).

Ovo medicinsko sredstvo možete rezervisati u željenoj apoteci Apotekarske ustanove Niš kontaktiranjem direktno te apoteke telefonom.

Spisak apoteka Apotekarske ustanove Niš sa brojevima telefona možete naći na sajtu Apotekarske ustanove Niš, na linku https://www.apotekanis.co.rs/apoteke-po-opstinama

Klinički / analogni toplomer bez žive je stakleni medicinski toplomer namenjen merenju telesne temperature. Tecnost pomoću koje se meri temperatura ne sadrži živu, već mešavinu drugih tečnih metala: galijuma, indijuma, kalaja. Navedene materije su u potpunosti netoksične kako za ljude tako i za životnu sredinu. Uputstvo za upotrebu: Očistite toplomer detaljno pre i posle svake upotrebe (vidi uputstvo za održavanje). Pre merenja proverite da li je tecnost u toplomeru neznatno ispod prve kalibrisane vrednosti 35 °C. Da bi se tecnost unutar toplomera vratila na početni nivo (35 °C) potrebno je toplomer vratiti u plastičnu kutiju, zavrnuti fleksibilni zeleni poklopac i protresti ga nekoliko puta, držeći ga čvrsto za fleksibilni poklopac sve dok se nivo tečnosti ne vrati na željeni nivo. Izaberite način na koji ćete izmeriti temperaturu (oralno, rektalno, aksilarno) prema uputstvu za upotrebu i merite minimum 5 minuta kako biste izbegli grešku. Raspon merenja: od 35 °C – 42 °C. Telesna temperatura coveka je definisana nivoom tecnosti u toplomeru na kalibrisanoj skali toplomera, koja je odštampana na samom toplomeru. Nivo tečnosti u toplomeru možete videti tako što ćete ga držati horizontalno, pod odredenim uglom. Oralna upotreba toplomera zahteva da tokom merenja pacijent ne sme žvakati, govoriti ili kretati se. Toplomer nije predviđen za specifična merenja temperature (kod prevremeno rođenih beba, merenje temperature u periodu ovulacije, itd). U slučaju da razbijete toplomer i tečnosti počne da curi iz njega, upotrebite krpu u kombinaciji sa vodom ili sapunom kako biste očistili mesto na koje je tečnost iscurela. Delići polomljenog toplomera kao i iscurela tečnost mogu se odložiti kao i sav drugi kućni otpad, jer ne sadrži toksicne materije. Savetujemo da izbegavate kontakt tečnosti u toplomeru (mešavinu tečnih metala), sa drugim dragocenim, plemenitim i baznim metalima.Upozorenje: Ne koristite toplomer za oralno merenje temperature kod dece ispod 10 godina. Koristite metode aksiralnog i rektalnog merenja temperature kod dece.Mere opreza: Nemojte gristi, savijati ili suviše pritiskati toplomer kako ne bi došlo do njegovog lomljenja. Izbegavajte mogucnost da vam toplomer ispadne, kao i cuvanje toplomera na nebezbednim mestima. Cuvajte toplomer van domašaja dece. Merenje temperature bebama i deci mora biti pod nadzorom odraslih. Nemojte koristiti toplomer ukoliko primetite bilo kakav defekt ili naprslinu.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
0,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 17798