AU NIŠ
Korpa

Hronične bolesti RSS Feed

2023 Pravilna upotreba bifosfonata
AU Niš 0 477
Bifosfonati su lekovi koji usporavaju gubitak koštane mase i time smanjuju rizik od preloma kostiju. Ovi lekovi imaju specifičnu i slabu resorpciju i zato je vrlo važno pridržavati se određenih saveta vezanih za njihov način upotrebe.Lek iz grupe bif..
2023 Hiperlipoproteinemija
AU Niš 0 638
Hiperlipoproteinemija je metabolička bolest kod koje je povišen nivo lipoproteina u krvi i jedan je od važnih faktora za razvoj ateroskleroze ili pankreatitisa.Reč je o bolestima u kojima je poremećen metabolizam lipoproteina. Hiperlipoproteinemija č..
2023 Proširene vene
AU Niš 0 637
Proširene vene ili "varikozni sindrom" ili "sindrom teških nogu" su vrlo često oboljenje, jedno od najčešćih oboljenja savremenog čoveka. Rađamo se sa sklonošću prema proširenim venama, a razvoj i težina bolesti mogu biti podstaknuti određenim faktor..
2023 Parkinsonova bolest
AU Niš 0 536
Parkinsonova bolest (PB) je progresivan poremećaj centralnog nervnog sistema. Dobila je ime po engleskom lekaru dr. James Parkinsonu koji je prvi opisao bolest 1817.-e, nazivajući je drhtava paraliza. Tek 1960-tih identifikovane su patološke i biohem..
2023 Dijabetes
AU Niš 0 512
"Bori se protiv dijabetesa. Sada!"EDUKUJTE SE O SVOJOJ BOLESTI I INFORMIŠITE O SVIM MOGUĆNOSTIMA LEČENJASMANJITE TELESNU TEŽINU - Umereni gubitak telesne težine ( 5-10%) smanjuje mogućnost razvoja dijabetesa za 58% kod osoba sa predijabetesomREDOVNO ..
2023 Lupus
AU Niš 0 513
Sistemski eritemski lupus (SEL) je autoimuna bolest s karakterističnim stvaranjem autoantitela prema komponentama ćelijskog jedra uz vrlo raznoliku kliničku sliku. Bolest može zahvatiti kožu, zglobove, bubrege, pluća, nervni sistem, srce, serozne mem..
Prikazuje se 1 do 6 od 6 (1 strana)