AU NIŠ
Korpa

Jubilej 70 godina postojanja

Apoteka Niš je 30. marta 2017. proslavila 70 godina od osnivanja prve državne apoteke u Nišu. Ovaj jubilej značajan ne samo za sve zaposlene već i za grad Niš obeležen je svečanom akademijom domaćina uz prisusutvo visokih predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Grada Niša, poslovnih partnera, zaposlenih, penzionera koji su postavili temelje Ustanovi, i drugih brojnih gostiju.

U okviru jubileja Apoteke Niš promovisana je monografija "Istorija apotekarstva Niša" autora Dušana Senćanskog. "Autor knjige se rukovodio činjenicom da nas istorija obavezuje da čuvamo tradicije, poštujemo trud svih aktera koji su omugućili da apotekarstvo postane grana uglednih zdravstvenih radnika, uvek spremnih da pomognu pacijentima".

Na Svetosavskom sajmu knjiga 2018. godine, dodelјeno je priznanje za doprinos negovanju i afirmaciji tradicije i kulturno istorijske baštine Niša g-dinu Dušanu Senćanskom za knjigu Istorija apotekarstva u Nišu - Monografije posvećena razvoju farmaceutske delatnosti u našem regionu sa posebni osvrtom na Apoteku Niš.