AU NIŠ
Korpa

Specijalizovane apoteke

Specijalizovane apoteke

Medicinska sredstvaNašim pacijentima sa specifičnim potrebama obezbeđujemo i izdajemo na nalog lekara mnoga medicinska sredstva i medicinsko-tehnička pomagala koja imaju dozvolu za promet u apotekama. Približavanjem naše farmaceutske usluge svuda gde se za to javila potreba obezbedili smo pelene za odrasle, decu, stoma program, katetere i urin kese i inhalatore.

InsuliniPacijentima koji boluju od dijabetesa tipa 1 «insulin zavisnim» obezbedili smo insuline u većem broju naših organizacionih jedinica.

Lekovi sa D listeOdređena i ovlšćena apoteka za nabavku i izdavanje lekova sa D liste je apoteka 1. Maj. Apoteke koje izdaju pojedine lekove sa D liste su apoteka Čegar u Nišu, Arnika u Aleksincu i Dr Milenko Hadžić u Svrljigu. Određena i ovlašćena apoteka za nabavku i izdavanje antituberkulotika prve linije sa D liste je apoteka Medijana.

Lekovi sa C listeLekovi sa C liste - poseban režim izdavanja - u Nišu apoteka «Zdravlje», u Aleksincu apoteka «Arnika», u Svrljigu apoteka "Dr Milenko Hadžić", u Ražnju apoteka "Zdravlje", u Merošini apoteka "Merošina". U ovim apotekama se mogu naći i lekovi koji spadaju u grupu citostatika, imunosupresiva kao i lekovi koji se koriste za lečenje leukemije.

Lekovi za HIVApoteka Medijana snadbeva pacijente sa lekovima za HIV infekciju.