AU NIŠ
Korpa

Razno RSS Feed

2023 GMO - Genetski modifikovani organizmi
AU Niš 0 330
Genetski modifikovani organizmi se mogu definisati kao organizmi u kojima je genetski materijal (DNK) izmenjen na veštacki način. Tehnologija kojom se to postiže je genetski inženjering tj. moderna biotehnologija. Modifikuju se postojeći geni, ili se..
2023 Anemija
AU Niš 0 264
Anemija je nedostatak crvenih krvnih zrnaca. Smanjen broj eritrocita sadrži manje hemoglobina, pa je otežan transport kiseonika. Mozak, srce, mišići su osetljivi na manjak kiseonika i zbog toga anemične osobe osećaju mentalnu i fizičku slabost. Srce ..
2023 Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB)
AU Niš 0 329
Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je oboljenje digestivnog sistema koje je uzrokovano vraćanjem želudačnog sadržaja u jednjak. Reč gastroezofagealni odnosi se na želudac (gaster) i jednjak (ezofagus), dok reč refluks znači vraćanje (ili povra..
2023 Bolesti vožnje
AU Niš 0 269
Bolest vožnje (kinetoza) je jedan od sindroma koji je i pored opsežno sprovedenih istraživanja i dalje nepoznanica u našim saznanjima. Najverovatnijom se čini neurofiziološka teorija, koja bolest kretanja objašnjava kao neuronsku neusklađenost čulnih..
Prikazuje se 1 do 4 od 4 (1 strana)